Miąższ zawiera dużą ilość beta – karotenu, który bardzo łatwo penetruje przez naskórek, gdzie ulega przekształceniu do kwasu retinowego – najbardziej aktywnej formy witaminy A, oraz palmitynianu retinylu czyli estrowej formy o działaniu antyoksydacyjnym. Witamina A działa seboregulująco, zmniejszając łojotok, tworzenie się zaskórników i zmian zapalnych, przez co efekt czystej skóry osiągany jest w bardzo krótkim czasie. Zabieg wzbogacony jest o nisko stężone kwasy keratolityczne jak: kwas migdałowy, salicylowy, nordihydrogwajaretowy, które również wykazują właściwości antybakteryjne i sebostatyczne. Innowacyjnym rozwiązaniem jest zastosowanie probiotyków w postaci enzymów proteolitycznych otrzymywanych w procesie organicznego rozkładu dyni. Probiotyki zapobiegają namnażaniu się szkodliwych bakterii, przez co zmniejszają i niwelują ryzyko infekcji oraz problemów skórnych. Dzięki zastosowaniu substancji przeciwzapalnych jak niacynamid, komórki macierzyste z pomarańczy i lilaka pospolitego, skóra po zabiegu jest zmatowiona, rozjaśniona i odpowiednio nawilżona.
W zależności od wskazań, zabieg można łączyć z oczyszczaniem manualnym, peelingiem kawitacyjnym lub mikrodermabrazją.
To wykwalifikowani eksperci z dużym doświadczeniem, specjalizujący się w różnych obszarach kosmetologii.
Co roku szkolimy się z najnowszych na rynku technologii, zabiegów i technik. Regularnie jeździmy na targi branżowe, śledzimy trendy i poszerzamy naszą wiedzę.